Sekotāji

Powered By Blogger

ceturtdiena, 2016. gada 7. aprīlis

Ultravieglais, daudznozīmes.

Dienvidāfrikas  inženieru piedāvātie risinājumi vienmēr izcēlušies ar oriģinilāti. Vairumkos gadijumos tiem apsteidzot laiku. Pie tādiem jamin risinājumi artilērijas un bruņtehnikas jomā,  Ilgstoša  militāra rakstura problēmu risināšana ir attīstijusi jaunradaes skatijumu uz problēmēm. Dienvidāfrikas ''Paramount Group''kompānijas izstrādātā koncepcija AHRLAC paredz unversālu lidaparāta pielietojumu. Tehniskiem risinājumiem  ļaujot pārvarēt vairums pasules valstu aviācijas parkā pastāvošo problēmu. Dienvidamerikas,Āfrikas un Āzijas valstīm nepieciešams ; lēts iegādē , vienkārš un lēts eksploatācijā ,piemērots improvizētam lidlaukam ar ātri maināmu sensoru vai ieroču uzkabi.Vairumā pasules valstu novērojas aviācijas parka un apdrauraudējuma specifikas savstarpējā neatbilstība. Bieži iegādāto modeļu ikdienas eksplotācija ir apgrūtinoša valsts resursiem.  Karadarbības pielietojuma gadijumā patērēto resursu apjomam ierobežojot vai paralizējot aviācijas izmantošanu.Tas ir viens no iemesliem kapeic ar lielā daļā valstu tiek izmantoti novecojuši, tehniski vienkārši un salīdzinoši lēti* lidaparātu modeļi. Turklāt klasiskie aviācijas risinājumi ierobežo izmantojamao infarstruktūru, pretiniekam koncentrējot spēkus tās iznīcināšanai vai bloķēšanai. Piemēri ,kaujinieku diversijas Pakistānas,Šrilankas, Nigērijas airadromos.Izstrādātājiem norādot ka lidaprāts ir piemērots jaunattīstības un attīstītām valstīm ,ļaujot pilnīgāk izmantot pastāvošo infrastruktūru un uzlabot armijas tehnisko iespēju klāstu. Piemēram , ārvalstīs veicamie drošibas uzdevumi paredz vienībai izdalītā atbildības rajona patrulēšanu.Sauzemes patruļu informatīvā lauka plašums nevar sacensties ar aviācijas iegūto.  Turklāt sauzems patruļas nokļūšana pretinieka sagatavotā uguns slazā ir daudz lielāka par lidaparāta  notriekšanas varbūtību*. Pateicoties niecīgām  180-240m skreiceļa prasībām lidaparāti var tikt izvērsti bāzē vai tās perimetrā.Lētai un vienkāršai aviācijas kompnentei ļaujot minimizēt sauzemes personāla klātbūtni vienlaicīgi uzlabojot patruļu informatīvo lauku un pretinieka satriekšas iespējas. Daudznozīmes  mazcenas lidaparāta projekta realizācijai ''Paramount Group'' un ''Boeing'' kompānijai nodibinot kopuznēmumu. Militārajā sadaļā AHRLAC lidmašina pozicionējas vieglā kaujas helikoptera AH-6 ''Little bird'' nišā. Lidaparātam AHRLAC piemīt sekojošas priekšrocības iepretim AH-6''Little bird'': zems akustiskais līmenis, ilgs patruļlaiks/klātbūtnes laiks-7,5h -1850 j.j.( 3430km), kaujas krava 800kg, lielāka  ikdienas eksploatācijas drošiba un kaujas bojājumu noturība.

                                               
Veicamo kaujas uzdevumu listei  savstarpēji pārklājoties:  pretpartizāņu, konvoju eskorts, izlūkošana, prettanku/prethelikopteru, uguns atbalsta, REI-C* uzdevumi. Japiebilst ka AH-6 helikopteri pateicoties niecīgiem gabarītiem un akustikai ir iemantojis SnS atzinību.  Gabarītiem ļaujot piezemēties ''uz adatas'' un tikt ātri izvērstiem x-rajonā izmantojot transportaviāciju vai transporta kuģi.      


Vieglsvara precīzam bruņojumam ļauj lieliski pildīt prettanku ,kaujas rajona pretradiolokācijas SEAD/DEAD un uguns atbalsta funkcijas, Tehniski ,konstrukcija izmanto  Pratt&Witney gāzturbīnu PT-6A-66 (950zs) grūdej propelera piedziņu. Ekipāžas kabīne ietver 2''Matin Baker'' Mk-17 katapultas krēslus. Lidaparātu veido 6000 detaļu kuru lielāko daļu izgatavojot kompānijā.

novecojuši,tehniski vienkārši un salīdzinoši lēti*- Mig-21/F-7/Su-25 /MB-326/ Impala/-339 iepretim F-16/Su27/-30/Mig-29 utt.

      varbūtību*-pretiniekam pieejamie līdzekļi- IZRS /ložmetēji.                                        

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru