Sekotāji

Powered By Blogger

svētdiena, 2015. gada 25. janvāris

Embargo un kodolšantāža.

Krivijas izvērstā ēnu karadarbība Austrumukrainā radija Rietumu sabiedrības pretreakciju, embargo-sankcijas. Pretpasākumi klasificējās kā nelineāra, bez bruņota spēka pretinieka novājināšana un sakaušana ar citiem līdzekļiem, ekonomiskās karadarbība. Tā efektivitāti Krievijas ekonomika izjūt jau šodien.Neapskatot sīkāk ekonomisko sadaļu,bet uzmanību vēršot uz atsevišķi ņemtiem faktiem kuri skar Krievijas MRK*: pirmais finansu trūkums liek pārskatīt bruņojuma iepirkuma apjomus ,termiņus un programu listi. 22.01.15.-NVO.NG. lapā publicēts sekojoš raksts: laika termiņam lidz 2020 gadam paredz par 1/3 samazināt militārai attīstībai atvēlēto līdzekļu apjomu. Norādot ka ārvalstu mikroelektronisko komponentu aistāšana ar nacionālo analogu prasīs laiku kā rezultātā radot nobīdi tehnikas programu realizācijas grafikos. Te japiebilst, ka nacionālās mikroelektronikas elementu bāzes radīšanai iztrūkstot svarīgs balsts, civilais sadzīves elektronikas tirgus. Iztrūkstot patēriņa sadaļai militārā komponente zaudē cenas konkurencē. Izskaidrojas ar vienotu elementu bāzes izpildijuma tehnaloģisko matrici un lielu daudzumu divējada pielietojuma elementu klātbūtni mūsdienu militārā tehnikā. Norādītā problēma Krievijā sakar plāšu klāstu: kuģu dīzeļu un gāzturbīnu dzinējbūvi utt. Ārējam spiedienam un iekšējiem trūkumiem draudot iznīcināt Krievijas bruņojuma tehnaloģiskāko un līdzar to ienesīgāko bruņojuma sadaļu aviāciju,spārnotās raķetes un zenītsistēmas. Ar to apdraudot valsts aizsardzības pamatus. Šodien Krievijas pretreakcija ir Rietumvalstu kodolšantāža. Krievijas valsts MSL ar apskaužamu regularitāti dažādu autoru izpildijumā tiek nesta vēststs Rietumvalstīm par varbūtēju kodolieroču pielietošanu. Starprindē paustais, pašreizējā  Rietumvalstu nostāja attiecībā pret Krieviju apdraud tās drošības pamatus un sadniedzot noteiktu sāpju slieksi Krievija patur tiesības preventīvi pielietot kodolieročus. Nelineāra karadarbība: psihaloģiski-demonstratīvas darbība ! Spriežot pēc notikumiem NATO ģenerālštābā un diplomātu paustiem nenoteiktiem vēstijumiem Krievija aktīvi izmanto savu kodolarsenālu starptautiskās šantāžas politikas realizēšanai.Varbūtējā kodolieroču'' pielietošanas'' shēma atkārtos N.S. Hruščeva laikaposma  48Mt ''Ivans'' vai politiski  ''Kuzkina mātes'' detonēšanas eksperimentu Novaja Zemļa arhipelāgā. Primārais mērķis, pārmaiņas ārvalstu militārajā politikā tika panākts.  Veiksmīgā pagātnes pieredze liek Krievijai atgriesties pie pārbaudītiem risinājumiem.

                                                   
 Mūsdienu variantā Krievijai paziņojot ka nacionālās drošības interešu vārdā tā uzlaiku aptur kodolizmēģinājumu ierobežojumu līgumu 3 vidēs: virszemes ,ūdens un kosmosā. Paziņojums noteikti ietvers atsauci uz Rietumvalstu embergo. Tā radītās tehniskās grūtības spiež Krieviju pārliecināties par kodolarsenāla funkcionētspēju realitātē. Demonstratīvo darbību mēķa minimums, panākt rietumvalstu embargo atcelšanu. Varbūtējā demonstratīvā darbība pieder nelineāras cīņas ''šoks un drebuļi'' klasei. Darbību mērķis nodarīt nelielu ,bet jūtamu skādi pretiniekam, ar laiku pārejoša -''kontūzija''. Piemērs , tikai viena 1Mt. kodollādiņa izmēģinājumi zemei pietuvinātā orbītā bloķēs vai degradēs kosmiskos radiosakarus, komerciālo un militāro datu apraidi, GPS navigācijas signālus  uz pietiekami ilgu laiku. Ar to pamudinot uz sev vēlamām darbībām. Ierosinot šķelšanās procesus sākotnēji monolītā pretinieka nometnē. Turklāt šāda profilaktiska kodollādiņu funkcionālā pārbaude dabā neradītu nekādas fiziskas virzemes blaknes. Tās sekas skartu virtuālo vidi kuras funkcionētspēja atjaunotos iepriekšējā līmenī aptuveni no 4 d/n līdz 7 d/n laikā.  Kā jebkuram laborantam pastāv eksperimenta apjoma un vietas izvēles iespējas. Precīzi dozējot gaidāmā kaitējuma apmērus. Rietumvalstu politiķu izvairīšanās no lietu saukšanas savos vārdos tiek uztverta Krievijā kā vājuma pazīme. Precīzāko apzīmējumu Krievijas ārpolitikai dod Lietuvas prezidene Darja Gribuskaite : Krievija ir teroristiska valsts.
              
Labākai MRK situācijas izpatnei piedāvāju ilustratrāciju. Militāro ražotņu tehnaloģisko un organizātorisko līmeni ilustrē Krievijas spices aviobūves KNAAz- uzņēmums. Rūpnīcas specializācija ir Su-30,33,34,35 un T-50 kā arī SJ-100 markas lidaparāti, galvenais Krievijas GS avioparka apgādnieks. 2014 gada 10-15 decembris, viens no aviorūpnicas ceha darbinieku streikiem.  Redzam  skaidru cēloņu-seku sakarību ķēdi : agresija Ukrainā -Embargo- Rur.devalvācija-streiks ''Knaaz'' aviorūpnīcā.
Starprindē izlasāmais, tehnaloģiskā cikla arhaiskums. Izmantojamā etalons-sagatave tehnaloģija ir raksturīga p.gs. 50-70 gadu aviobūvei.  Tā raksturojas ar lielu darbietilpību -h/$ ,lielām pielaidēm un brāķi. Tātad liela darbietilpība(izmaksas) un cieš kvalitāte. Izstrādājuma konkurētspēja tiek panākta ar nesamērīgi lielu cilvēkresursa patēriņu. Uzsveru ka gadijums saitas tikai ar vienu zināmu Krievijas  MRK Spices rūpnīcu .......        

Embargo*-termins saitas ar britu Impēriju, Paredz jūras tirdzniecības aizliegumu-ekonomiskā blokāde.,sinonīmi- sankcijas un blokāde.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru