Sekotāji

Powered By Blogger

pirmdiena, 2015. gada 26. janvāris

Karadarbības tuvplāns.

Donbasa lidostas teritorija ir sīvu kauju epicentrs.Par tās nozīmi liecina pretinieka reaidītie spēki. 2014 gada izskaņā lidostas terminālu ieņemšanai Krievija atvēlēja armijas ,Gds un GRU pakļautības elites vienības. Neskatoties uz  skaļiem tituliem ,pretinieks cieš nozīmigus zaudējumus. 2015 gada janvāra vidus  tiek atkārtota līdzīga uzbrukumaoperācija  lidostas terminālim,rezultāts nemainās. 

                                         
Interesantākais kauju starprindē izlasāmais. Krievijas Bs nespēja ieņemt pretestības punktu  liecina ka plānotājiem pietrūkst kvalifikācijas triecienoperāciju veikšanā. Zīmīgi ka neveiksme sasaucas ar līdzīgu pretestības punku ieņemšanas problēmām pagātnē ,Čečenijas teritorijā. No tehniskā viedokļa neveksmes var izskaidrot ar Krievijas nevēlēšanās  atklāti izgaismot savu klātbūtni. Specifisko   ieroču  kategorijai pieder  termobārisko lādiņu zalvju sistēma TOS-1M ''Buratino''. Tehniskā arsenāla ierobežojumi tiek mēģināts kompensēt ar augstākās raudzes kaujas vienību palīdzību,''platīna'' karēvjiem.Līneārā kaujaslauka durkļu cīņā ''platīna'' karēvju izmatošana ir pielīdzināma mājas apkurei ar 500 eiru naudaszīmju paciņām.Risinājums pieder Čečenijas karadarbības laikam kad karēvju trūkuma apstākļos ģenerāļi mazrezultātīvā durkļucīņā raidija eliti-''Alfas'' kaujiniekus. Tas tikai norāda ka Krievijas ģenerāliem ir sveši racionāli apsvērumi par izvēlamā ''instrumenta'' atbilstību veicamam uzdevumam.


 Semens Semenčiko, 2015 gada jaunvāris un pastāvošo problēmu uzkaitijums.  Fakta konstatācija par teroristiku ''russkij mir'' grupu darbību Odessā un Harkovā. Pārdomas ,nau noslēpums ka Austrumukrainas teroristisko grupējumu pusē atrodas ducis vai to pāris Latvijas pilsoņu vai nepilsoņu. Spriešot pēc A.Benesa un citu Latvijas krievalodīgo  ''meža zosu'' dalības konfliktā valsts kompetentām institūcijām  ir maza interese par preventīvu pasākumu veikšanu.Autors ir cieši parliecināts ka  Krievijas veiktie juridiskie priekšdarbi  ārvalstu pilsoņu iesaistīšanai''meža zosu'' dienastā ir ar tālejošu skatijumu. Notikumus Odessā un Harkovā vieno kadru ideoloģiskais izcelsmes avots ''russkij mir'', Ņemot vērā  to ka ''rm'' šūniņas darbojas Latvijas teritorijā un atsevišķi ņemtās IzM pakļautības skolās tad par  analoģisku seku parādīšanos Latvijas teritorijā nau jabrīnās. Russkij mir ideoloģija ir nestabilitātes izplatīšanas algoritma natņemama sastāvdaļa. Risinājuma atslēga atrodas SAB rokās izstrādājot drošības parsības kuras attiecināmas uz valsts iestādēs strādājošu personu loku. Sevišķu uzmanību pievēršot IzM- skolu vadībai, izvērtējot lustrācijas nepieciešamību atsevišķi ņemtās pilsētu un reģionu skolās.  
                                                                                                     




Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru