Sekotāji

Powered By Blogger

ceturtdiena, 2015. gada 1. janvāris

Tanku modernizācija-II.

Līdzvērtīga izmaksās balstīta modernizācija noritēja DĀR.  Izrēlu un DĀR veicot abpusēju militāri tehnaloģisko apmaiņu. Valstij iegūstot vērtīgu Izrēlas ''Centurion'' tanku modernizācijas pieredzi.  Ietvertais uzlabojumu apjoms:105mm- L7 lielgabals , bruņas pilveidošana ,ugunsvadības sitēma, dzinēja transmisijas sadaļa ļauj runāt par jauna oriģināla tanka radīšanu.

                                                   Izrēlas BS-  ''Centurion''.

Tehnisko uzlabojumu rezultātā rodas oriģānāls ''Olifant'' Mk-1A/B modelis. Ņemot vērā ka oriģināla ''Centurion'' Mk-III bāze ir p.gs.50 gada modelis, sasniegtie rakstumlielumi ir iespaidīgi. Vairākos  rādītājos esot līdzvērtīgam vai pārspējot jaunākos sugas brāļus. Iespaidīgi raksturlielumi ja  tie tiek pretnostatīti tanka iegādes un eksploatācijas izmaksām. Neskatoties uz vairākiem trūkumiem DĀR ''Olifant'' Mk-1A sadursmē  gūst vienozīmīgu pārsvaru pār kaimiņa Angolas-Kubas kontingenta rīcībā esošiem T-54/62/72 tanku modeļiem. Panākumu pamatā tanka tehniskās un apkalpju apmācības kvalitātes priekšrocības.


Acīmredzami trūkumi ir tanka piekares neatbilstība mūsdienu prasībām.  Tanka ieroču stabilizācijas un piekares nepilnība diktē ieroču pielietošanu veikt no stop-pozīcijas. Piekarei kļūstot par galveno šķērsli tālākiem uzlabojumiem.
              
                                                    ''Olifant'' Mk2
Neskatoties uz trūkumiem modernizācijas programa ir izveidojusi DĀR nacionālo tanku industriju.
Iegūtās zināšanas ļauj piedāvāt bruņtehnikas modernizācijas projektus ārvalstīm.

DĀR*-Dienvidāfrikas Republika,
                                                      

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru