Sekotāji

Powered By Blogger

otrdiena, 2015. gada 27. janvāris

Kuģi un reklāmas kļūdas.

Apskatot kompānijas Sea Magic Fast Craft piedāvātos virsūdens platformu variantus. Eksterjera kompozīcija , tehniskie risinājumi un bruņojuma liste  liecina ka izstrādātājam ir Krievijas vai Ukrainas izcelsme. Uzmanību piesaista vairākas risinājumā ietvertās detaļas. Pie inovācijām pieskatāma ir nesējkorpusa 3 daļīgais risinājums, konfigurācija samazina korpusa svārstību aplitūdu audzē gaitas ātrumu un sniedzamību. Korpusa izpildijums alumīnija vai sintētiskā kompozītstruktūra. Saistībā ar pārskatā ietverto zemās signatūras elementiem. Par trūkumu uzskatāms atgāzu  zemūdens izvades risinājums tam noslogojot dzinēju un samazinot motorstundas ar to sadārdzinot eksplotāciju.
Turklāt norāde ka risinājums minimizē IR diopozonu ir nevietā, Mūsdienu raķetes izmanto IIR termovīzijas vai kombinēto novadi. Aptver mērķa attēlu ,nevis atsevišķu mērķa  t*-anomālijas punktu ! Racionālākas risinājums būtu atgāzu izvades kanāla izvēršana mastā vai aizmugurē ar atbilstošu ekranizāciju.



Vieglās platformas izdzīvošana sadursmē tiek balstīta uz zemas signatūras korpusa un AESA antenu izmantošanu uguns novades sistēmā. Attēlotā jūras divkauja notiek pretinieka 100,114,124mm artilērijas sniedzamības distancē ,tātad sadursme ar fregari-iznīcinātāju vai kreiseri. Demonstrētā pretdarbība ,izvairīšanās manevri no pretinieka raidītiem lādiņiem notiek AESA izvēršanas gadijumā.  Video kurjozākā sadaļa ,platforma bruņojums ietver 76 mm lielgabalu un 12-15km sniedzamības lāzer/radionovades raķetes. Potencionēla realizācijai platforma ir spiesta satuvināties un atrasties pretinieka ugunsniedzamības zonā. Pretinieka tehniskais radaru potencionāls un ieroču arsenāls šādu taktiku neitralizē. Piemēram fregates vai iznīcinātāja AESA modeļu laukums rada potencionāla pārsvaru. Nodrošina pretinieka AESA darbības ''spēka bloķēšanu''  23-27km distancē. Tātad, padarot to neizmantojamu ieroču novadei vai raidīto pretinieka lādiņu trejektorijas izsekošani. Lai gūtu  panākumus ir japārskata bruņojuma liste. Tai noteikti jaietver atbilstošas vieglsvara PKR ar 50km sniedzamību. Viena no tādām ir ''Sea Killer''/Marte/Mk-3. Platformas ugunsiespējas var audzēt ar vieglsvara helikopteru un minēto raķešu apvienojumu iegūstot efektīvu ''garo roku''.  Video var kalpot par klasisku padomju kuģubūves kļūdu piemēru. Militārtehnikas noietā bildei ir liela nozīme. Militārais eksperts izdara secinājumus par pārdevēja atbilstību. Tirgus kļudas nepiedod !
                                                        

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru