Sekotāji

Powered By Blogger

trešdiena, 2015. gada 7. janvāris

Tanku modernizācija-IV.


2014 gads  Krievijas BS izdalītie resursi ir nepietiekami jaunākā modeļa tanku T-90S iepirkumam. Akcentējot uzmanību uz ekonomiskāku risinājumu virzienā. Par varbūtējo masveida modernizācijas pretendentu tiek uzskatīts pamatmodelis  T-72B1. Modernizācijas pakete ''B3'' ietver  nestabilizētu termovīzijas tēmekli ''Sosna-U'' , datoru. jaunu radiostaciju ,lāzer iluminācijas fakta konstatēšanas un  apkārtējās vides sensorus. Paredzētā 1160zs dzinēja ietveršana kavējas''B3'' modifikācijai turpinot izmantot restaurētus 840zs dzinējus.

                                                     T-72B3

2010 gada armijas plāni, ''B3'' modernizācijai paredzēts pakļaut 2000-3000 tankus. Iegūtā finansu ekonomija pretstatā  ''B3''paketes trhniskiem raksturlielumiem neapmierina armiju. Paredzētais variants ir definējams kā minimāli nepieciešams raksturlielumu uzlabojums. Vizuāli redzam ka ''B3'' pakete neietver uzlabojumus tanka sānu aizsardzībai. T-72B3 turpina saglabāt ievainojamības ''logu'' plaši atvērtu. Armijai norādot ka 54 milj.Rur*cena ir augstāka par ārvalstīm piedāvāto analogu ,turklāt ar daudz labākiem raksturlielumiem. Alžīrai paredzēto vienību cenu kura nepārsniedza 50 milj.Rur. Ģenerāļiem noklusējot ka pieminētā paketes tehniskā atšķirība slēpjas inflācijā*. Savstarpēja līdzība velkama ar Ukrainas tanku parku. To pamatu veido T-64B/BV/BM modeļi kuru tehniskais aprīkojums ierobežoti neatbilst mūsdienīgai karadarbībai.

                                                      T-64BV
 Ukrainas BS paredzētā modernizācijas pakete aprobežojas ar torņa aizsardzības līmeņa audzēšanu. Tai neietverot svarīgus, bet dārgus elementus: sakarus, navigāciju ,termovīzijas tēmekļus utt.Kaujas efektivitāte aprobežojas ar: d/n gaišo pusi ,labiem meteoapstākļiem. Tehniskais aprīkojums nenodrošina pretinieka satriekšanu pretdarbības apstākļos.

                                                       T-64BM ''Bulat''

Valsts mobilizē resursus tanku parka renovācijai un modernizācijai. Dotajā momentā Krievijas un Ukrainas modernizēto tanku parki atšķiras skailiski un tehniski. Savstarpējā tanku duelī Krievijai saglabājot skaitlisko un tehnisko pārākumu. Ukrainai tanku tehnisko nepilnību daļēji kompensējot ar taktiskā pielietojuma formām.

Alžīras ''B3''- vienības 50milj.Rur.(2013)= 1,4milj.$ ,bet Krievijas 54milj.Rur.(2014)-0,95milj.$.= -450.000$ !!!
T-64B ''Bulat''

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru