Sekotāji

Powered By Blogger

trešdiena, 2015. gada 28. janvāris

Krievijas jaunā offensīva.

Sākot no 23.janvāra Krievijas algotie kaujinieki un teroristi  ir izvērsuši kārtējo lielapjoma uzbrukuma operāciju kura notiek Krievijas Dienvidu kara apgabala58.armijas štāba ģenerālmajora  Sergeja Jurjeviča Kuzavļova vadībā.   Intensīvu kauju rezultātā 25 .janvārī krīt ielenktais Doņeckas lidostas termināls. Teroristu gūstā nonāk neliela Ukrainas Bs karavīru grupa kuru turpmākā eksekucija tiek uzņemta video. Krievijas algotņiem un Life News žurnālistiem atrodoties fonā. No 27 -28 janvāra asākā sadursme notiek apdzīvotās vietas Debaļcevo rajonā. Saasinājums frontes līnijā Debaļcevo rajonā ir taktikas loģikas diktēts- izcilnis. Pec karalauka loģikas šāda situācija uz kartes pie noteikta spēku pārsvara var vainagoties ar pretinieka ielenkumu. Krievijai cenšoties atkārtot pagātnē flangu manevra sniegtos panākumus. Pēc Ukrainas Bs datiem ,pretinieks šaurā frontes sektorā koncentrējis 4-5 bataljonu triecien grupas (brigāde) ar 2-3 artilērijas baterijām.

                                                   
 Šodien ,kauju prakse norāda ka Ukrainas spēki ir nepietiekami lai veiktu apjomīgu pretuzbrukumu. Autors,viens no to nepilnības elementiem ir inicatīvas trūkums. Taktiskā līmeņa pasivitāte inicatīvas trūkums.Labvēlīgu apstākļu radīšana pretiniekam ko tas veiksmīgi izmanto. Kauju  norisei Debeļcova rajonā vainagojoties ar  kārtējo Ukrainas spēku ielenkumu būs tieša norāde uz armijas vadības nekompetenci. Krievija taktiku balsta uz flangu triecieniem ''šķel un sit'' ,iefiltrēšanās- soli pa solim. Izmantojot artilēriju un mazas bruņtehnikas manevra grupas.  Atkārtojot labi pazīstamo II.ps.k. Vācijas zibenskara flangu triecienu taktiku. Pakāpeniski virzoties pretim nospraustiem mērķiem- Donbasa un Luganskas rajona pilnīgai okupācijai.

                                                    Ikdiena.

Neliela fotoilustrācija par teroristu* resursu apjomiem ,tehnikas modeļiem un izvietojumu Luganskā un Doņeckā.  Ukrainā tiek fiksēts Krievijas Ziemeļkaukāza reģionam paredzēto bruņtehniku- Kamaz-43269 ''Vistrel''.  Ukrainai kolekcionējot Krieviju atmaskojušas liecības.Pazīmes liecina ka Krievija Bs gatavojas pavasara kulminācijas kaujām. Notiek aktīva spēku grupēšana un jaunu elementu integrācija ieroču liste papildinās ar gaisa spēkiem.Neformālo bruņoto grupējumu rīcībā parādās Krievijas Gs triecienlidmašinas-Su-25. Faktam apliecinot ka Krievija gatavojas atklātai sadursmei ar Ukrainas Bs. 30.01.15.- izmantojot dzelzceļa satiksmi Donbasā tiek nogādātas jaunākā parauga artilērijas siatēmas 2C19''Msta-S'' ar kontrbatereju RLS elementiem. Iepriekš ziņojumi fiksēja ka Krievijas Bs konflikta zonā zivērš ZUS Smerč , Uragan un ''Buratino-1''.*  Valstī izvērstā 4 kategorijas mobilizācija norit veiksmīgi. Kā jebkurā likumā pastāv izņēmumi, Ivano-Frankovskas apgabalā mobilizācijas plāna izpildes apjomi atpaliek no termiņiem uzrādot buksēšanas pazīmes. Jauniesaucamo ekspress apmācībai tiek izdota karalauka praktisko zinību Abece-priekšraksts. Praktisku padomu kopums jaunkarēvim kuru mērķis ir tā izdzīvošana kaujasvidē,

Autors, man dīvaina šķiet  ASV,Lielbritānijas ,Vācijas ,Francijas klusēšana.Tās Bs pārstāvji nesasauc preses konferenci lai ar dokumentētu Ilustrāciju pārsvītotu Krievijas iebildumu ,mūsu spēku tur nau !
Minēto trīs valstu optiskās izlūkošanas pavadoņu tehniskās iespējās ir dokumentēt  spēku pārvietošanos reāllaikā ! Ar to domājot reģionam piekrītošo lielceļu ,dzelzceļu transporta maģistrālu uzraudzīšana. Liekas ka Rietumvalstu  diplomātiskai klusēšanai ir viens liels kopsaucējs ....Kosova.
šodien notikumi Austrumukrainā ar Doņeckas un Luganskas ''demokrātiskām republikām'' ,tai skaitā Krimas ps. sasaucas ar Kosovu ! Protams ka tieši ar juridisko sadaļu ko savulaik ignorēja ASV.
Te V.Putina atbilde  vācu ARD - atsauce uz Jauno starptautisko likumu praksi. Pēc tās sanāk ka jebkura minoritāte { Serbijas -Kosovas apgabals, albāņu minoritāte(vairākums) ir tiesīga deklarēt savu netkarību ,bez centrālās varas piekrišans(Serbijas). 31.01-1.02.-Šahtjorskas apdzīvotās vietas pilsētas kvartālos tiek fiksēta MZARS ''Pancirj S-1''.

 teroristu*-šajā gadijumā Krievijas BS.
Buratino-1*-ZUS pirmoreiz fiksēts pielietojums apdzīv.vietas Veselogo apkaimē.          

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru