Sekotāji

Powered By Blogger

svētdiena, 2011. gada 26. jūnijs

Lībijas kampaņas perspektīvās dividendes-II.

 FRANCIJAS GS- Rafael galvenais precīzais ierocis ir SBU-38 Armement Air-Sol Modulaire (AASM)  aviācijas modulārais bruņojums.
Kā ziņo Defence-Update.com Francija demonstrē savu jaunāko modulāro aviobumbu. Pirmie panākumi saistas ar pretinieka PGA ZRK S-125 iznīcināšanu paveicot ar jaunajām AASM aviobumbām. AASM bruņojuma līnija ietver 3 svaru kategorijas aviobumbas 125, 250, 1000kg. Divus airodinamiskā eksterjera izpildijumus ar piestiprināmu raķešu paātrinātāju un bez. Svarīgākais elements, novades sistēmai ietverot  2 tehniskos risinājumus. Pamatā realizājot INS/GPS navigācijas sistēmu, bet mērķatpazīšanai pielietojot IIR* vizualizēta tēla atpazīšanas sistēma kura tiek dēvēta par metrisko sistēmu*. Novades sistēma sniedz plašu meteo realizācijas amplitūdu un diena /nakts laika pārklājumu.
Kā otras variants INS/GPS+ lāzernovade, realizējams tikai labvēlīgos meteo apstākļos.
Lielākie AASM bumbu ieguvumi salīdzinot ar ASV standarta JDAM saistēmu ir :
A)-lidojuma takas pārprogramēšana esot piekarē,
B)- ietvertā duālā novades sistēma INS/GPS+IIR iestādītā etalon mērķ-tēla atpazīšana,
C)-iespēja veikt vertikālu pikējumu
D)-lielākas airodinamiskās virsmas apvienojumā ar paātrinātāju ļauj sasniegt lielākus attālumus.
E)- lidojuma takas  virzienmaiņa līdz 80-90* no nesēja lidojuma takas.
F) - pastāv iespēja 6 AASM vienlaicīga realizācija, 6 mērķiem atrodoties 180* no nesēja centra ass.   
Bumbas pielietošana parastajā variantā ļauj sasniegt 24km attālumu, nesējam esot 6000-7000m ešalonā. Aprīkota ar paātrinātāju sasniedz 50km (6000m), bet 15km (330/1000m).
Šādas bumbas tehniskās iespējas ļauj to pielietot SEAD/DEAD* un jūras mērķu satriekšanai. Kā mīnusi, izmaksas 300.000 $. Pretstatus lielražošanā esošo  PAWEVEY-II/III  INS/GPS+lāzernovade, bumbu iepirkuma cena ir 125-150.000$  robežās. Cenas atšķirībai esot relatīvi nelielai, bet taktisko iespēju ziņā milzīgas. Cena saruks līdz ar lielražošanu, Francijas GS veicot 3500gb bumbu pasūtijumu.Vienlaikus Francijas AASM bruņojuma sistēmas uzrādītie rezultāti ir spēcīgi ieinteresējuši ASV pārstāvjus.
                         AASM Ietver--- Vertikālās satriekšanas iespējas.
Ieroču sistēma ir integrējama Francijas un cita ražotāja platformās. Lībijas kampaņa  Francijas aviobruņojuma ražotājiem nesīs lielas dividendes. Prognozējams ka pirmā AASM aviobumbu iepircēja būs  Indija, AAE utt.
 metrisko sistēmu*.-trāpijuma CEP atrodas 1m robežās.
SEAD/DEAD*-PGA sistēmas apspiešanas/satriekšanas procedūra.

                                                             

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru