Sekotāji

Powered By Blogger

svētdiena, 2011. gada 26. jūnijs

Lībijas kampaņas perspektīvās dividendes.

Lībijas kampaņa sola labu pienesumu Lielbritānijas un Francijas precīzā buņojuma sektoram. Lielbritānija M.Kadaffi lojālo spēku bruņutehnikas satriekšanai plaši pielieto Brimston raķetes. 2009 gadā tām apliecinot savas iespējas Irakā un Afganistānā.  Raķetes novades sistēmas  uzbūves īpatnības ļauj  satriekt bruņtehniku un vienlaicīgi pilsētvides apbūvē vai lauka fortifikācijās izvietotu  pretinieku.
  Lībijā Tornado GR4 un Taifun F2 galvenie satriecamie objekti mobilās artilērijas iekārtas , tanki ,KKM , zenītiekārtas. Raķete BRIMSTON pašnovade ietver aktīvo  mm-RL* un lāzernovadi*. Britu ražotā raķete ir modificēta izmēros un savarā ar ASV -Hellfire. Tai ietverot dzinēju, kaujas daļu un ciparotu autopilotu. Oriģinālais elements ir tās mm-diapozona 94 Mhz pašnovades bloks. Atšķirība no ASV Hellfire-Longbow mm-diapozona VR ir modificēta : lidojuma taka, mērķa atpazīšanas algoritmi un integrētība ar avioplatformām. Izcilākais tehniskais dotums, iespēja veikt no 3 līdz 24 vienlaicīgu mērķrealizāciju !!!!!
Lielākais ieguvums, realizācijas tālumam pieaugot no 8km līdz 24-27km. Izskaidrojas ar nesēj platformas augstumu: helikoptera tipveida lidojums notiek 50m, bet lidmašīnas 4500-6000m. Novades sistēma ietver trīs pielietojuma režīmus. Realizācijai nepieciešamos mērķnorādes datus ģenerē pati nesēj platforma, otrais ārejā AWACS -ASTOR vai cita, bet trešais strēlnieku- ugunskoriģētāja ģenerētie dati.
Lielākā no ieroča priekšrocībām, mazs blakņu iedarbības areāls.
Tas saprotams, ja norāditajā rajonā nau atrasts mērķis, raķete Brimstone pašlikvidējas.
Lielākais no mīnusiem, vidēja lieluma* iepirkuma partijai izmaksas ir mērojama ar 150.000 GBP(=LVL). Lielbritānijas arsenālā ir vien neliels skaits šo raķešu , bet to izlietošana notika kampaņas pirmo divu mēnešu laikā. Nēmot vērā šo faktu arsenāls tiek papildināts ar svaigi iepirktām maztirāžas* ražojumiem kuru vienības cena sasniedz 750.000-800.000 GBP. Šādus datus piedāvā Francis Tusa- Lielbritānijas Aizsardzības analītiķis kurš ilglaicīgi pēta valsts aizsardzības sektora iepirkumus. Minētie dati neguva apstprinājumu vai noliegumu Lielbritānijas AM , izskaidrojot pozīciju ar : ,, tas var palīdzēt M.Kadaffi,, . Analītiķim pieminot ka pašreizējās Lībijas kampaņas ietvaros ir izlietotas 150 VR Brimstone. Iespējams tas ir vairāk kā 60% Lielbritānijas Brimstone raķešu arsenāla. Tas ir pamatiemesls kamdēļ ir izvietoti maztirāžas Brimstone ražošanas pasūtijumi.
Kampaņa radija iespēju Lielbritānijai uzskatāmi nodemonstrēt ieroča iespējas. Mērķis ir sasniegts, par Brimstone raķetēm  interesējas Francija un ASV. Droši varam apgalvot ka kampaņa ir devusi pienesumu Lielbritānijas ieroču industrijai kuras dividendes būs redzamas tuvāko gadu laikā.
   
           Video no Tornādo piekarē esoša  elektro-optiskā sensora Lighting-AT.



maztirāžas*-pasūtijuma partija no 100 līdz 500 VR.
vidēja lieluma*-pasūtijumu partija no 1000VR+
lieltirāžas*-  =/> 1500VR+

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru