Sekotāji

Powered By Blogger

trešdiena, 2011. gada 22. jūnijs

Mīnmetēju pašnovades munīcija-3.

Pirmie divi autonomās pašnovades mīnmetēju munīcijas tipi atbalsta  IS*/ A-RL* novades principus. Mērķnozīme ir pretinieka bruņutehnika. Turpmāk armijai izvirzot prasību realizēt mīnmetēja munīciju tiešai mērķnozīmei, uguns atbalstam. Lai prasības tiktu realizētas dzīvē mīnmetēju 81/120mm munīciju pielāgoja signālnovades* principu. ASV darbus veic divau kompāniju pāri Raytheon-Israeli Military Industries un  General Dynamics-ATK . Par armijas potencionālo favorītu uzkatāms  GD-ATK kompānijas piedāvātais APMI signālnovades moduļ aplikācijas risinājums. Abiem pretendentiem  izmēģinājumos iegūstot varbūtējo apļa kļūdu, CEP=10. Būtiski uzlabojot standarta munīcijai* CEP=120/160m raksturīgo rezultātu.  APMI risinājums ietver modularitātes principu, ļaujot viegli konvertēt armijas rīcībā esošo dumjo munīciju par precīzo. Principa pamatu veido Mortar Guidance Kit aplikācija.   Aprīkotu ar MGK aplikāciju mīnu izmēģinājumi.
Iepretim, Reytheon/IMI piedāvā monolītu lādiņu tehnaloģiju. Signālnovades mīnmetēju munīcijas izplatības un pielietošanas ceļā ir divi šķēršli. Kā pirmais munīcijas izmaksas, bet otrais saskarsmē ar  tehnaloģisku pretinieku, radioelektroniskā pretdarbība. Kaujaslaukā signālnovades munīcijai pildot epizodiski pretinieka atbalsta punktu apspiešanas funkcijas. Mīnmetēju mērķnozīme ir veikt tuvējo 6-10km rotas, bataljona uguns atbalstu. 120mm Mm* munīcijas izmaksas ir saistāmas ar 500-1000$ , pretstatus signāl novades munīcijas-17.000$

                                         IMI- 120mm ''Dagger''
                                                                                        
Gūstamie plusi taktikā:  vienibu pavadošā 81/120mm mīnmetēju sekcija rod iespēju nekavējoši satriekt  petinieku.  Izpaliekot laikasprīdim ko prasītu avioatbalsta vai artilērijas atbalsta saņemšanas procedūra.  Munīcijai ļaujot ekonomēt laiku un resursus. Vienlaikus uzrādītā precizitāte nau pietiekama lai satriektu punktveida mērķi. To panākot ar lāzernovades munīciju.
Dotajā momentā ASV kontingents Afganistānā veicamajā karadarbībā izmēgina jauno signālnovades un lāzernovades munīciju.

 IS*-infrasarkanā diapozona.
A-RLP*-Aktīvās-RadioLokācijas Pašnovades
Mm*-Mīnmetēji.
Standarta munīcijai*-atkarībā no pielietojamā mērķsistēmas un mīnmetēja stobra tipa(gludstobra/vītņstobra) ,varbūtējā apļa kļūda ir sākot no 120-160m ,beidzot ar 60-80m. 
                                         
                                             

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru