Sekotāji

Powered By Blogger

svētdiena, 2011. gada 12. jūnijs

Mīnmetēju pašnovades munīcija-2.

Papildus IS pašnovades munīcijas izstrādēm ritēja darbi mm-RLS pašnovades jomā. Lielbritānijas kompānija BeA  p.gs.80 g.veica  mm-RLS pašnovades 81/82mm mīnmetēju munīcijas MERLIN izstrādi. Briti vēlējās vieglo strēlnieku bataljonu 81mm mīnmetējus apveltīt ar PT* satriekšanas spējām. Jaunradītās mīnmetēju mīnas pašnovadē realizējot mm-RLS principu, iegustot rindu priekšrocību. Pirmkārt, pielietošanu neapgrūtināja meteo apstākļi un kaujaslauka atmosfēras piesārņojums. Otrais, munīcijas realizācijas fakts nesaistās ar mērķa izgaismošanu, tātad brīdināšanu. Izstrādātās 81/82mm Munīcijas pašnovades bloka aktivizācija notiek aptuveni -800m augstumā.  Poļigona praktiskie izmēginājumi uzrādija munīcijas pašnovades nestabīlo darbību. Tā cēlonis autonomijas proces, veiksmīgai realizācijai nepietika RLS antenas laukuma. Rezultātā, 81mm-->75/80mm  antenai nenodrošinot  signāla stabilitāti rodas laika aizture, kļūda. Tālākā problēmas risināšana saistās jau ar 120mm mīnu GRIFFIN, kā rezultātā pieaugot antenas laukumam un signāla spēkam ļaujot pašnovades procesu uzsākot no 1000m-1400m.
Pielietošanas ierobežojumi ir līdzīgi kā zviedru STRIX gadijumā. Uzskaitot pretdarbības pasākumu nomenkalatūru. Pretdarbība  autonomās pašnovades munīcijai saistas ar signāla jomu to palielinot vai samazinot. Pirmo, vienkāršāko minēju saistībā ar STRYX. Apskatot mm-RLS un IS tehnaloģijās balstītu autonomo pašnovadi, redzam laika deficītu ko rada lidojuma vertikālā trajektorija un nemainīgs- mērķis/fons-signāla diskriminācijai patērējamais laiks. Lai veiksmīgi neitralizētu šāda tipa autonomās pašnovades ieročus pretiniekam ir japakļauj tehnika  Etalon signāla minimizācijas procedūrai. Mūsdienās tas saistas ar tehnikai paredzēto  multispektrālo apmetni, maskēšanās tīklu. Apmetņa galvenais uzdevums minimizēt tehnikas Etalon signālu, tādejādi radot autonomās pašnovades procesā laika deficīta sindromu, kļūdas sindroms !    
PT*- PretTanku. 
Mērķis/Fons*-saistas ar SIGNĀLU -Db-decibelu -> lietderīgais signāls/fona troksnis.
Etalon signāls*-saprotam ka katram tehnikas paraugam ir sava atpazīšanas rakstur signatūra -elektromagnētiskā spektra signatūra. 

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru