Sekotāji

Powered By Blogger

pirmdiena, 2011. gada 6. jūnijs

Netradicionālā karadarbība un Aviācija. N4.

Pie COIN jomas celmlaužiem pieskaitāma Brazīlija ar vieglo turbopropeler- triecienlidmašinu EMB-314 Super Tucano/A-29 Tucano/. Dienvidamerikas valstīs norit nerimstoša cīņa ar dažādiem politiskiem un narkokarteļu neregulāriem kaujinieku formējumiem.  Reģiona valstis raksturojas ar vāju ekonomiku un sekojoši mazu finansējumu bruņotiem spēkiem. Reaktīvie taktiskie-iznīcinātāji atrodas bruņojumā 6 no 13 valstīm, vien 40% !! Vairumam šo valstu iztrūkst arī atbilstoši aprīkots aviobāzu tīkls. Nepieciešamība pēc atbilstoši reģionam piemērotas platformas  bija acīm redzama. Kontinenta lielākās valsts, Brazīlijas avioražotājam Embraer kompānijai radot turbopropeler trriecienlidmašīnu A-29 Tucano.
Nodefinējot tehniskās prasības lidaparātam : spēja izmantot neaprīkotus lidlaukus ar īsām skrejjoslām, liels darbības rādius un patruļlaiks,  vienkārša datu apraides līnija, bruņojums-sauzemes un gaisa mērķu satriekšanai. Nesamā bruņojuma kaujas masa ir no 800kg līdz 1.100 kg. Lidaparāta tehniskai struktūrai ļaujot  ātri integrēt jaunus tehniskos un bruņojuma elementus. Saistībā ar lidojuma/h-izmaksām jaatrodas 1000$ robežās.
Šādas tehniskās īpašības ļāva tai startēt ASV izsludinātajā LAAR( Light Armed Attack aiRacraft*) iepirkuma tirgos. Atri kļūstot par vienu no iepirkuma tirgu līderiem. Tirgu mērkauditorija ir Afganistānas un Irakas GS kuru rīcībā ir janonāk atbilstoši valsts tehniskām un ekonomiskām spējām piemērota COIN platforma. A-29 raksturlielumi  apmierina ASV armiju un atšķirībā no konkurenta apsorbē 100.000 h reālu kaujas pieredzi. Kaujās izmēģināts !!! Otrs tirgu līderis ir ASV kompānijas Hawker-Beechcraft radītais AT-6 TEXAN II. Abu platformu pamatā ir turbopropeler treniņlidmašīnas. Triecienfunkciju pildīšanai integrējot sensorus un bruņojumu. AT-6Texan II gadijumā armijai nākas saskarties ar eksploatācijā jaunu, kaujas platformu. Izvērsto tirgu mērķis iepirkt 100 LAAR platformu ASV pilotu un Afganistānas,Irākas personāla apmācībai.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru